Ei jaksais tänäänkää kauppaan lähteä, ja leipää vailla ollaan, joten jauhot pöllyymään ;D!

 

PORKKANAVEHNÄSÄMPYLÄT:

 

Taikina tehty näppituntumalla ja niistä tarpeista mitä kaapissa on :)...

 

2dl maitoa

3dl vettä

1pss kuivahiivaa

vehnäjauhoja

pitsajauhoja (MyllynParas)

suolaa

porkkana raastettuna

öljyä (n.2rkl)

Lämmitä maito reilun kädenlämpöiseksi. Lisää suolaa n.1teelusikallinen. Sekoita pussi kuivahiivaa jauhoihin (n. 5dl) ja lisää maitoon. Sekoita ja lisää jauhoja ja porkkanaraaste. Itse lisäsin siis pitsajauhoja, kun ei kaapista muita löytynyt vehnäjauhojen lisäksi, mutta esim. kaurahiutaleet sopisi todella hyvin tähän :). Lisää esim. siemeniä, tai vaikka juustoraastetta, saat sämpylöistä aina uuden makusia ;)! Lisää jauhoja niin että koostumus on napakka, taikina irtoaa kulhosta ja lisää öljyä loppuvaiheessa.

Anna taikinan turvota kaksinkertaiseksi. 

Sämpylöissä noudatan tiettyä kaavaa aina, eli 5dl nestettä, kuivahiivapussi ja sopivasti jauhoja, HELPPOA :D!

 

Paista 225 asteessa n.15 min, tai kunnes sämpylät ovat ihanan kullanruskeita :). Voit voidella sämpylät maidolla ja lisätä pinnalle koristeeksi kaurahiutaleita tai siemeniä, esim.pellava...